ANKARA / MAMAK - Şehit Arslan Kulaksız Anaokulu

Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi şubat ayı planı dahilinde okulumuz 2D sınıfının hazırladığı  ‘’Atasözleri ve Deyimler Canlanıyor’’ sergimizi ziyaretlerinden dolayı şube müdürlerimiz Hatice AKMAN, Şahsenem DÜZGÜN, okul müdürümüz Hakan ÇINAR, müdüryardımcılarımız Hatice VAROL, Fırat ÖZBEK ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  2D SINIFI  ATASÖZLERİ  DEYİMLER VE SERGİSİ

Yer: Şehit Arslan Kulaksız İlkokulu

Görsel Sanatlar Atölyesi

Tarih: 12-13-14-15-16 Şubat 2024

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimiz davetlidir.

Ock

Dilimizin Etkinlikleri Projesi dahilinde ‘’Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma’’ yarışması sonucunda birinciliği 2D sınıfından Hülya AKBAY öğretmenimizin öğrencisi ve 3B sınıfından Aslıhan KAYA öğretmenimizin öğrencisi paylaştılar. Birinci olan öğrencilerimize katılım belgelerini okul müdürümüz Hakan ÇINAR ve yazar Şair Anne Sultan DOKGÖZ birlikte verdi. Hülya AKBAY ve Aslıhan KAYA öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yazar etkinliği gerçekleştirdik. Yazar Şair Anne Sultan Serdar Dokgöz çocuklarımıza masal anlattı ve kitaplarını imzaladı. Çocuklarımızın sorularını cevaplayarak güzel bir gün geçirmelerine vesile oldu.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anaokulumuz kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kasım ayı etkinlikleri dahilinde ''Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Kelimeler'' panomuzu projeyi yürüten öğretmenlerimiz Belgin ERGİN, Aslıhan KAYA, Günay MACİT, Hülya AKBAY hazırladı. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kasım ayı toplantısını  projeden sorumlu anaokulu müdür yardımcımız Hatice VAROL başkanlığında projede görevli öğretmenlerimiz Belgin ERGİN, Aslıhan KAYA, Günay MACİT, Hülya AKBAY'ın katılımıyla gerçekleştirdik. Toplantıda kasım ayında yapılacak etkinliklerin kararları alındı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Etkileşimli/ paylaşımlı kitap okuma, hikaye kartı hazırlama, söyle-çiz; kitap tanıtma çalışmaları ve kelime bulma oyunu gibi etkinliklerle projemiz okulumuzda uygulanacaktır.